Matematik

Maple - partikulær løsning

02. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det muligt at lave denne opgave i Maple?


Svar #1
02. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

og denne med samme differentialligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af peter lind

Hvorfor vil du absolut løse disse opgaver i maple?

Den første kan nemt gøres med rent hovedregning. Du finder blot y(t) og y''(t) og indsætter det på venstre side. Hvis resultatet er et er det en løsning. Den anden har du en løsningsmetode for i din forrige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2015 af mathon

           y_{h}(t)=C_1e^{2t}+C_2e^{3t}                  y_{p}(t)=\tfrac{1}{2}e^t

                                  y(t) =C_1e^{2t}+C_2e^{3t}+\tfrac{1}{2}e^t


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2015 af Therk

For at besvare det stillede spørgsmål i #0: Ja.


Svar #6
03. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

#5
Hvordan gør jeg så dette? Jeg har ikke prøvet det før.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2015 af Therk

Det forstår jeg ikke! Det har vi da sådan set lige gjort i et af dine andre spørgsmål! :)

1. Definér din ODE ODE := <"venstre side"> = <"højre side">;

2. Definer din funktion y := t -> <"udtrykket">;

3. Find ud af om det er rigtigt ved enten at se på ODE; eller få Maple til at give dig svaret is(ODE); - sidstnævnte skal så returnere true.


Svar #8
03. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Ah - men det blev jo besvaret efter jeg lavede denne tråd (:

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2015 af Therk

Hehe, well, dit svar i #6 forvirrede mig bare - jeg antog muligvis at du havde set svarene i de andre tråde. :)

Men jeg håber du fik svar på dit spørgsmål.


Svar #10
03. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Det gjorde jeg (; du har været til stor hjælp med alle mine maple issues (;

Skriv et svar til: Maple - partikulær løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.