Matematik

Bestemmelse af skæringspunkt mellem to linjer, hjælp!!

02. december 2015 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to linjer, l: y:4x+5 og m: y=-2x+12 og jeg skal beregne koordinaterne til deres skæringspunkt

Hvordan? To ligninger med to ubekendte eller..? Jeg har ikke helt styr på det og vil meget gerne have forklaring på, hvordan man udregner det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af SådanDa

Ja, to ligninger med to ubekendte:

y=4x+5

y=-2x+12 

Da begge er et udtryk for y kan du sætte dem lig hinanden:

4x+5=-2x+12

Løs denne ligning, så har du dit x-koordinat, denne kan du sætte ind i en af dine oprindelige ligninger og på den måde finde din y-koordinat :)


Svar #2
02. december 2015 af Vovse112 (Slettet)

tak!

god forklaring!


Skriv et svar til: Bestemmelse af skæringspunkt mellem to linjer, hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.