Matematik

Bestem y^2

03. december 2015 af KristofferVorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg er blevet sat til opgave at bestemme y2 i en graf hvor hældningskoefficienten er 8, selve spørgesmålet lyder: En lineær funktion har hældningskoefficienten 8, og grafen går gennem punkterne (6,y^2) og (2,-2) Bestem y^2 
Nogle der kan forklare mig hvordan?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2015 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion

Forskrift y=ax+b

har hældningskoefficienten 8. Dvs. a=8

y=8x+b

Går gennem punkterne (6,y2) og (2,-2)

Indsætter punktet (2,-2) i forskriften og bruger disse oplysninger til at beregne b

-2=8*2+b

-2=16+b

-2-16=16+b-16

-18=b

Forskriften er y=8x-18

Indsætter punktet (6,y2)

y2=8*6-18

y2=48-18

y2=30


Skriv et svar til: Bestem y^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.