Kemi

Hjælp kemi!!

06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan aflæse den her graf for mig?? 

Jeg har lavet et forsøg med forsforsyre i cola. Jeg skal beregne antal mg fosfor i cola. Jeg ved bare ikke hvordan?? 


Svar #1
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Forresten, så var det her en titrering med pepsi og ikke coca-cola


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af mathon

              H_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; P{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Svar #3
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Hvad har du beregnet her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2015 af mathon

reaktionens stofmængdeforhold:
                                                        H3PO4  :  NaOH  =  1 : 3  = 1/3 : 1


Svar #5
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Hvordan kan jeg ved hjælp af grafen beregne fosfor i pepsien?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2015 af mathon

Du kan aflæse antal mL anvendt titrator i kendt koncentration.


Svar #7
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Forstår ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2015 af mathon

Du kan aflæse antal mL anvendt NaOH i den koncentration, du har arbejdet med.


Svar #9
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Kan du også hjælpe mig med at aflæse denne graf? (det samme som det du gjorde i den anden)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2015 af mathon

Her titrerer du vel en dihydron syre.


Svar #11
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Jeg skal finde første og anden ækvivalens punkt i begge (er ikke sikker på hvilken der er hvad)

I den første kurve (pepsi) skal jeg finde

n(OH) = 

Derefter skal jeg finde

c(H3PO4) = (hvorefter jeg dividerer resultatet her med 2)

Det her skal jeg gøre for begge ækvivalenspunkte.

I den anden kurve (coca-cola) skal jeg også starte med at finde

n(OH)

og 

c(HPO)

Hvor jeg til sidst siger

c(HPO) * M(HPO) = g/L

Alt det her skal jeg gøre ude fra at kunne kende ækvivalenspunktene. Er bare ikke sikker på, hvor de er på de her to kurver?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2015 af mathon

Ækvivalenspunkter er, hvor kurvetangenten har størst hældningskoefficient.


Svar #13
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Jamen jeg kan ikke se hvor de to ækvivalenspunkter er, på de her to kurver? Forstår ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. december 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2015 af mathon


Svar #16
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Så ved den første kurve har vi tre ævkvivalenspunkter: på 5, 7 og 9 mL? Er det der, de ligger?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. december 2015 af mathon

                                     


Svar #18
06. december 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Jamen der må være 3 ækvivalenspunkter så..


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. december 2015 af mathon

Det 3. er vanskeligt at aflæse.


Skriv et svar til: Hjælp kemi!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.