Matematik

Matematisk gåde

06. december 2015 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende spørgsmål:

En mand er 31 år, og hans søn er 4 år. Hvor mange år, t, går der før faderen er 3 gange så gammel som sønnen?

Jeg har fundet funtionen y = 4 * t + 27, til at finde faderend alder når sønnen er 4 * t år gammel men kan ikke svare på overstående spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2015 af mathon

    nuværende alder i år:
                                                  far              søn
                                                  31                4

    alder om t år:
                                                  far              søn
                                               31+t              4 + t

    betingelse:
                                               31 + t = 3·(4 + t)

                                                  t = 91/2 år


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af line12g (Slettet)

#1

    nuværende alder i år:
                                                  far              søn
                                                  31                4

    alder om t år:
                                                  far              søn
                                               31+t              4 + t

    betingelse:
                                               31 + t = 3·(4 + t)

                                                  t = 91/2 år

Mathon undskyld forstyrrelse, men er der mulighed for, at du lige kan se en opg omhandlende promille i et andet indlæg :-)


Skriv et svar til: Matematisk gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.