Kemi

Teoretisk udbytte

06. december 2015 af googlemail (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder fast i denne opgave:

Beregn det teoretiske udbytte af stoffet C9H9NO3 ved omsætning af 12 g. C7H7NO2.

Jeg har fået følgende reaktionsligning opgivet

C7H7NO2+C4H6O3=C9H9NO3 + C2H4O2

Jeg har fået molmassen for alle fire stoffer opgivet

C7H7NO2=137,14

C4H6O3=102,09

C9H9NO3 = 179,17

C2H4O2 = 60,05

Jeg kan hurtigt regne n ud for C7H7NO2 da jeg kender massen 12 g. og Molmassen 137,14

12/137,14=0.088

Jeg ved bare ikke hvordan jeg kommer vidre her fra

Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Teoretisk udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.