Matematik

Hvor får jeg vektor b til at stå vinkelret på vektor a?

08. december 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme t i opgaven, så vektor b står vinkelret på vektor a?

Hvordan gør jeg det.

Har vedhæftet opgaven og kan ikke komme videre i min beregning.

Håber I kan hjælpe mig/forklare mig, hvordan jeg kommer videre og om indtil videre har lavet opgaven korrekt.

Vedhæftet fil: dd.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2015 af peter lind

Jeg kan ikke læse din fil; men du skal formodentlig bruge, at hvis a og b er vinkelret på hinanden gælder a·b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af mathon

                \begin{pmatrix} 2\\t+1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -1\\t \end{pmatrix}=0

                 -2+t(t+1)=0


Svar #3
08. december 2015 af 321bj (Slettet)

#2 hvordan kommer du fra led 1 til led 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2015 af peter lind

(x1, y1)·(x2, y2) = x1*x2+y1*y2     hvor du så skal indsætte koordinaterne for vektorerne i din opgave


Svar #5
08. december 2015 af 321bj (Slettet)

#4

tak for svar :)


Svar #6
08. december 2015 af 321bj (Slettet)

det er rigtigt nok den skalløses som en andengradsligning ik?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2015 af SådanDa

Tjoo, det er en andengradsligning, så det er en god ide at løse det som en sådan! :)


Svar #8
08. december 2015 af 321bj (Slettet)

ok, så det er rigtigt nok, at der kommer 2 løsninger

som er t = 1 og t = -2

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2015 af SådanDa

Lad os prøve at sætte dem ind:

t=1

-2+1(1+1)=-2+1(2)=-2+2=0, så t=1 er i hvert fald god nok :)

t=-2:

-2+(-2)(-2+1)=-2+(-2)(-1)=-2+2=0, så den er også i orden! :)


Svar #10
08. december 2015 af 321bj (Slettet)

#9 tusind tak, så er jeg på den sikre side :)


Skriv et svar til: Hvor får jeg vektor b til at stå vinkelret på vektor a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.