Matematik

Hjælp til at bestemme en vinkel, når wirelængden er 2 meter

13. december 2015 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med opgave 1b?

Vedhæftet fil: hjemmeopgave 1.10 (4).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af mathon

Opgave 1
                       \left | BC \right |=\sqrt{1{,}5^2+(1+1{,}5\cdot \tan(v))^2}


Svar #2
13. december 2015 af EO1567 (Slettet)

#1

Hvordan bestemmer jeg så vinkel v, når wirelængden er to meter? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af mathon

                       v=\tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{\left | BC \right |^2-1{,}5^2}-1}{1{,}5} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2015 af SuneChr

.
SP 1312151411.GIF

Vedhæftet fil:SP 1312151411.GIF

Svar #5
13. december 2015 af EO1567 (Slettet)

#3

                       v=\tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{\left | BC \right |^2-1{,}5^2}-1}{1{,}5} \right )

Er det med vilje, at kvadratrodstegnet kun dækker BC^2-1,5^2?

Skal -1 ikke også med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2015 af mathon

  Det er helt bevidst. -1 skal ikke med i radikanden.


Svar #7
13. december 2015 af EO1567 (Slettet)

#4

.
 

Så vinklen er 12,15 grader?


Svar #8
13. december 2015 af EO1567 (Slettet)

#4

Og har s stadig længen 1,5 m selvom wirelængden nu kun er 2 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2015 af SuneChr

# 8
Det har du ret i, at s ikke er.
Læg en cirkel.
SP 1312151614.GIF

Vedhæftet fil:SP 1312151614.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2015 af SuneChr

ad a)
cos 20º = 1,5 / |AB|  ⇒   r = 1,5 / cos 20º


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme en vinkel, når wirelængden er 2 meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.