Matematik

Bestem radius

13. december 2015 af jelly1 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave.

Af en cirkel er der udskåret et cirkeludsnit. Cirkeludsnittet har en pilhøjde på 8 cm og korden er på 10cm. Bestem radius i cirklen?

Hvordan gør man det?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af mathon

                  r=\frac{p^2+\left ( \tfrac{k}{2} \right )^2}{2p}


Svar #2
13. december 2015 af jelly1

Hvilken formel bruger du? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af mathon

Tegn det, brug Pythagoras og isoler r.


Svar #4
13. december 2015 af jelly1

Tak for det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2015 af StoreNord

I den ene trekant under korden gælder Pythagoras:          r2=(r-8)2+52


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. december 2015 af mathon

                  r=\frac{8^2+ 5 ^2}{16}=\frac{89}{16}=5\tfrac{9}{16}


Skriv et svar til: Bestem radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.