Matematik

Grundmængde

14. december 2015 af geovidenskab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg skal finde grundmængden af:
4+4x = 3/(x-1)
og
(x-3)/3 = 2/(x+1)
(Filen kan også ses for bedre forståelse)

Håber I/du kan/vil hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af mathon

Nævnerne må ikke antage værdien 0. Hvilke reelle x-værdier skal så udelukkes.


Svar #2
14. december 2015 af geovidenskab (Slettet)

I den første er det så -4 og 1?
Og i den anden 3 og 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2015 af mathon

                                     x-1\neq 0

                                     x+1\neq 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2015 af PeterValberg

4+4x = 3/(x-1) det tal, der får det markerede til at give nul, skal udelukkes

Tilsvarende med den anden:   (x-3)/3 = 2/(x+1)   

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. december 2015 af geovidenskab (Slettet)

Så er grundmængden af den første G=R/(1)
og i den anden G=R/(-1)
Jeg kan ikke lave de der tegn her inde, så bruger bare ( og )


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2015 af PeterValberg

Mere korrekt er vel:    G = R\{1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
14. december 2015 af geovidenskab (Slettet)

Hvorfor? - Og er det sådan til begge opgaver, eller kun den ene?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2015 af PeterValberg

#7 begge, den bagudvendte skråstreg \ angiver differensmængden, se her [ LINK ]

R\{1} betyder således de reelle tals mængde undtaget 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
14. december 2015 af geovidenskab (Slettet)

Mange tak Peter! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2015 af mathon

ere korrekt er vel:    G  =  R \ {-1,1}


Skriv et svar til: Grundmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.