Matematik

En variabel, skal lige være sikker

16. december 2015 af line12g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Hvis jeg har en formel, der hedder følgende:

forbrænding =2* X* t

X er menneskets vægt i kilo

Må jeg så gerne sige, at x er en variabel? Fordi den netop jo ændrer sig, altså hvis jeg skal finde min forbrænding så indsætter jeg min vægt, men hvis en anden skal finde sin så indsætter han jo sin vægt :)? Dumt spg men skal være sikker. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af Toonwire

Du har helt ret, x er en variabel i din forbrændingsfunktion.

t er ligeledes også en variabel, med mindre den angiver en konstant, men mit bud er at den står for tiden - som ændrer sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2015 af blaky158 (Slettet)

Hej line12g! Det er helt rigtigt, at det er en variabel, som #1 også siger. Her er en af mine huske regler for hvornår det er er en variabel eller ej, som jeg brugte i gymansiet:

kan den VARIERE? ja = variabel, nej = ikke en variabel. 

Tænk på at ordene variere og variabel er fra samme skuffe :)


Skriv et svar til: En variabel, skal lige være sikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.