Matematik

Hvordan ville I regne den her ud

17. december 2015 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En trekant hvor <A er 58 grader, < C er 48 grader og linjestykket AD er 9,8 cm

Spørgsmål

a) beregn <B i trekant ABC

b) beregn højden h

c) beregn arealet af trekant ABC

Vedhæftet fil: trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2015 af PeterValberg

a)

Du kender de to andre vinkler og du ved at vinkelsummen i en trekant er 180º

b) 

\tan(A)=\frac{|BD|}{|AD|}

c)

Bestem |CD| vha.:

\tan(C)=\frac{|BD|}{|CD|}

dermed kender du |AC| og kan bestemme arealet som:

T_{ABC}=\frac12\cdot|AC|\cdot|BD| 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan ville I regne den her ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.