Fysik

Fuldstændigt uelastisk stød

02. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Jeg håber, at der er nogen der gider at hjælpe mig med nedstående opgave:

To biler støder sammen i et vejkryds i et fuldstændigt uelastisk sammenstød. Den ene bil vejer 1200kg og bevæger sig inden sammenstødet mod øst med 50 km/h. Den anden bil vejer 1850kg og bevæger sig inden sammenstødet mod nord med 75 km/h. Vinklen mellem kørebanerne er 90grader.

Find hastigheden (størrelse og retning) af de to biler efter sammenstødet.

Hvordan finder jeg retningen? Altså retningsvinklen?

Jeg har fundet hastigheden i y og x retningen og størrelse:

Løste dem som vektorer som en ligning vha. solve

Vx=5.46 m/s 

Vy=12.64 m/s

Jeg fandt størrelsen vha. pythagoras sætning ved at indsætte ovenstående tal.


Svar #1
02. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Størrelsen er 13,78 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2016 af mathon

           (1200\; kg)\cdot \begin{pmatrix} 13{,}8889\; \tfrac{m}{s}\\ 0 \end{pmatrix}+(1850\; kg)\cdot \begin{pmatrix} 0\\20{,}8333\; \tfrac{m}{s} \end{pmatrix}=\left ( 3050\; kg \right )\cdot \begin{pmatrix} v_x\\v_y \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2016 af mathon

    retning
                    \varphi =\tan^{-1}\left ( \frac{12{,}6366}{5{,}46449} \right )=66{,}6^{\circ}    i positiv retning i forhold til øst.


                      


Svar #4
02. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Fuldstændigt uelastisk stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.