Matematik

Funktion

04. januar 2016 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved

f(x)=4 ln( x)−2x+8 .

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .

Hvad skal jeg gøre her??? 4ln(x) forstyrre mig enormt meget. Er med på jeg skal differentiere den, og finde f(1) og f'(1) men ved ikke lige hvordan :-/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2016 af SådanDa

For er funktion g(x)=ln(x) gælder at g'(x)=1/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2016 af Stats

d/dx 4·ln(x) = 4·[d/dx ln(x)]

Eller nærmere forklaring af ovennævnte... Differentiation af produkt anvendes:

[a·f(x)]' = a'·f(x) + a·f'(x)          for a ∈ R\0

Derfor [a·f(x)]' = a·[f'(x)]

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.