Matematik

Matematik problemmer

06. januar 2016 af tobi4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sidder lidt fast i denne ligning,   13x=(4+x)^2-3x-(4-x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af Soeffi

#0 Sidder lidt fast i denne ligning: 13x=(4+x)^2-3x-(4-x)^2

Har du prøvet at gange parenteserne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af mathon

               16x=(x+4)^2-(x-4)^2

               16x=(x+4+x-4)(x+4-(x-4))

               16x=(2x)8

               16x=16x

                    L=\mathbb{R}


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2016 af mette48 (Slettet)

13x=(4+x)^2-3x-(4-x)^2

Gad vide hvad #2 laver ?? du må nok hellere få noget, der er mere forståeligt, selv om jeg ellers ikke går ind for at lave hele opganen for dig.

                                   

13x=   (4+x)^2            -3x      -(4-x)^2               ganger parenteserne ud

13x=   42+x2+2*4*x    -3x      -(42+x2-2*4*x)    hæver parenteserne

 13x= 16+x2+8x         - 3x      -(16  +x2-8x)           samler leddene


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2016 af mathon

#3 fortsat:

 13x = 16+x2+8x         - 3x      -(16  +x2-8x)

 16x = 16+x2+8x  -(16  +x2-8x)

 16x = 16+x2+8x  -16 - x2 + 8x

 16x = 8x + 8x

 16x =16x

      L = R


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2016 af tobi4125 (Slettet)

Vi fandt ud af at spørgsmålet ´var et trick. Der var over 100 forskellige svar på ligningen. Mange ´tak allesammen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2016 af SådanDa

Der er også væsentlig flere end 100 svar, det Mathon kommer frem til i #2 og #4 betyder at alle reelle tal løser ligningen, hvilket vil sige at et hvilket som helst tal vil virke som et svar. Altså er der uendelig mange svar :)


Skriv et svar til: Matematik problemmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.