Matematik

Vektor regning... HASTER !!

08. januar 2016 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet opgaven som en billed. Håber i kan hjælpe mig, for jeg har ingen ide om hvordan man skal lave den.

På forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-08 kl. 15.33.48.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2016 af mathon

                  8\overrightarrow{a}-12\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 0\\-68 \end{pmatrix}

                  3\overrightarrow{a}+12\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 33\\57 \end{pmatrix}                addition giver

                  11\overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 33\\-11\end{pmatrix}

                  \bold{\color{Red} \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 3\\-1\end{pmatrix}}

                  \begin{pmatrix} 6\\-2 \end{pmatrix}-3\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 0\\-17\end{pmatrix}

                   3\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 6\\-2 \end{pmatrix}-3\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 6-0\\-2+17\end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6\\15 \end{pmatrix}

                   \bold{\color{Blue} \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}}


Svar #3
08. januar 2016 af 102938475 (Slettet)

jeg kan se, at det du har lavet er:

4*2\vec{a}-4*3\vec{b}=\binom{4*0}{4*(-17)}, hvorefter du får         8\vec{a}-12\vec{b}=\binom{0}{-68}

og det samme med den næste bare med 3.

Hvad kaldes denne form a metode? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2016 af AskTheAfghan

Der er en anden måde; det er to ligninger med to ubekendte.

Sæt a = (a1, a2) og b = (b1, b2). Du har

     2a1 - 3b1 = 0      og     a1 + 4b1 = 11.

     2a2 - 3b2 = -17   og     a2 + 4b2 = 19.


Skriv et svar til: Vektor regning... HASTER !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.