Fysik

HJÆLP TIL FYSIK

10. januar 2016 af Karl4king (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften SP

Jeg sidder og hjælper min bror med en opgave der lyder således:

 beregn hastigheden af kuglen når den forlader kanonen. 
Massen af kuglen er 16,5g og højden er 68cm. Jeg ved dog ikke helt hvordan man griber det an. Mon der er nogen, der kan hjælpe?

Tak på forhånd

MVH


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2016 af peter lind

Kom med hele opgaven


Svar #2
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Det er hele opgaven. Min bror siger, det er udfra et forsøg de har lavet i klassen. Det lyder som ovenstående


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2016 af peter lind

Så må jeg have at vide hvad forsøget går ud på og hvad der er målt. Spørgsmålet kan ikke besvares ud fra de oplysninger der er givet  i #0


Svar #4
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Forsøget gik ud på, at det var en lille kugle som vejer de 16,5 g. Kuglen blev skudt ud af en slags kanon med en fjeder. Herefter målte man hvor højt op kuglen kom fra nulpunktet. Højden fik man til de 68 cm

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2016 af peter lind

Energibevarelse giver ½m*v2= m*g*h m masse. v hastighed, g tyngdeaccellerationen og h højden


Svar #6
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Vi kender ikke v, hvordan finder jeg så v? Regner jeg så bare m*g*h ud? Så den kommer til at hedde 0.0165 kg*9.82*0,68m


Svar #7
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Ingen der kan hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2016 af peter lind

Det er en ligning til bestemmelse af v. Du skal først isolere  v2 i ligningen. Bemærk at m kan forkortes ud


Svar #9
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Hvordan kan den forkortes ud, tror ikke jegforstår det


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2016 af peter lind

Hvis du dividerer ligningen med m forsvinder m helt


Svar #11
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Er det rigtigt regnet ud at;

v2= -0,5*-m*m*g*h

v2= 0,5*0,68*9,82*0,165

v2= 0,55

√0,55= v

V= 0,74


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2016 af peter lind

nej.

Dividerer du ligningen med m får du

½v2=g*h

gang derefter ligningen med 2


Svar #13
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

hvorfor skal man dividere med m?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2016 af peter lind

Fordi du skal isolere v2. Det gør du ved at dividere ligningen med m og gange den med 2


Svar #15
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Passer det. hvis jeg får det til 4,25. Hvilken enhed bliver dette


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. januar 2016 af peter lind

Det passer ikke. Hvad har du gjort ?


Svar #17
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

Efter at have divideret ligningen med m, får jeg:

1/2*v2= g*h

jeg ganger derefter med 2

2(1/2*v2)= 2(g*h)

Herefter får jeg

2v2= 2g*2h

jeg dividere med

v2= g*h

v2 = 9,82*0,68

v2= 6,7

√v2= 2,5

v=2,5


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. januar 2016 af peter lind

Ganger du den oprindelige ligning med 2 får du 2*½*v2 = v2 = 2*g*h


Svar #19
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

prøver lige igen


Svar #20
10. januar 2016 af Karl4king (Slettet)

jeg får det til 3,6, kan det passe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.