Matematik

Eksponentielle sammenhænge

12. januar 2016 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har fået til opgave at tegne nogle eksponentielt voksende grafer. Det har jeg gjort. Dernæst skal jeg kommentere graferne og komme med eksempler. 

Hvordan skal jeg kommentere graferne? Jeg skal vel ikke bare nævne, hvad a og b er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

                    f(x)=b\cdot x^a\; \; \; \; \; a>1

hvad betyder størrelsen af a for grafens forløb?

Hvad er væksthastigheden?

Asymptote?


Svar #2
12. januar 2016 af logawbjpgv< (Slettet)

Ja, altså nu går jeg faktisk i 1.g men har matematik på b-niveau og sådan noget som asymptoter, har vi ikke haft om endnu. 

Men når du nævner grafens forløb, henviser du så til, at det er a's størrelse, der viser, om grafen stiger eller aftager?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af mathon

Du taler om "eksponentielt voksende grafer", som er grafer for a>1.

Vi fjerner ordet "asymptote"
og spørger efter grænseværdien

                                         \underset{x \to-\infty}{\lim} \; b\cdot a^x


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.