Matematik

Nyttefunktion og forventede værdier

12. januar 2016 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med følgende spørgsmål:

Ens initielle formue er w = 100. Du har en lottokupon, der giver DKK 10 med ssh. 25% og DKK 0 med ssh 75%. Hvad er min.salgsprisen, du ville være villig til at acceptere?

1. Givet din nyttefunktion er U(w) = w^2?

2. Givet din nyttefunktion er U(w) = √w? 

Er følgende rigtigt: 

Ens forventede nytte ved at beholde ens lotterikupon er: 

E[U]=0,25*(100+10)^2+0,75*100^2=10525

Ens nytte ved at sælge til pris p er:

u(100+p)=(100+p)^2

Derfor skal der gælde at :

(100+p)^2>=10525,hvilket medfører at prisen skal være min. 10425 ? 

Er det korrekt forstået, forjeg får et lidt vildt resultat.. 


Svar #1
12. januar 2016 af Annebanana (Slettet)

c


Skriv et svar til: Nyttefunktion og forventede værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.