Fransk

Hjælp til rettelse

15. januar 2016 af lottebloch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har skrevet denne lille tekst og jeg vil gerne høre om der er mange fejl. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af french doctor

Hej

Fin opgavebesvarelse.

Der er samtidig en hel del steder, hvor det gælder om at være mere præcis og undgå undgåelige fejl.

Nedenfor er oplistet feedback de steder, hvor du med fordel kan sætte ind.

Bonne continuation.

Sincèrement

Thomas

Opgave 1: Husk at få alle accenterne med! Og husk, at accenten over 'a' ALTID er en ACCENT GRAVE.

Opgave 2: Igen accent over 'a'.

Tjek, hvordan man siger "som hedder Elisa".

"Driss arrivé": Hvad tid er det?

Slå "penge" op - på fransk er det ikke flertal. Så 'pengene' hedder noget andet.

Du kan finde et bedre ord for "at ansætte" end "employer".

Skrivefejl i det franske ord for "immigrant".

Hvad hedder det "at køre" i en bil? Du har skrevet "voiture", men det er jo navneordet for "en bil".

Slå luksusbil op, der mangler et lille ord, for at det bliver korrekt.

Sætningen, der starter: "C'est très drôle" rummer flere steder, der skal rettes.

Husk at bøje verberne: Allumer.

"La famille a problème" - kan ikke formuleres sådan = giver ikke mening.

Næste sætning: "Le petit..." er også én, du skal kigge nærmere på og justere.

"s'installer" - hænger lidt og svæver: Forklar bedre, hvad det er, der sker. Det kan ikke blive stående, som det gør.

"regarder" betyder at "kigge" - det kan ikke bruges i betydningen en person, man ikke har set før.

Phillippe er en voksen mand, derfor er det ikke en "fille" = pige, han er vild med.

Find en anden måde at sige lykkelig slutning på.

Opgave 3:

Husk, at tillægsord på fransk ALTID har SAMME KØN OG TAL, som det ord, tillægsordet siger noget om.

"il est le Driss..." kan man ikke sige.

Husk artiklerne (le, la, les).

"bas peuple"? Prøv en anden formulering.

"Le faux Philippe" = den falske Phillippe: Det giver ikke mening.

I sætningen "Tous les deux" skal du arbejde med de anvendte tider.

"ont paralysé" ??? "ont" = avoir!

Opgave 4:

"est Driss" - sådan kan det ikke siges.

"veut aides sociales" - skal omformuleres for at give mening.

"Mais Driss..." - sætningen er ikke god. Der er flere fejl, og der er ordstammeri, hvor de samme ord bruges lige efter hinanden (mais og aider). Det er vigtigt at varieret sproget og demonstrere et varieret ordforråd.

"et prend même" = og tager selv. Omformulér, så det giver mening.

Opgave 5:

Brug et andet udtryk end "dans" l'image. Heller ikke "sont" er godt her.

En hash-cigaret, hvad er det rette udtryk på fransk for det? Vær obs på at få køn på navneord korrekt. Hvordan skrives "hash" på fransk?

Hvad køn har "øre" på fransk?

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.