Matematik

bankkonto - renter

16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige to spørgsmål. Kunne være super hvis i kune hjælpe:

I januar 2006 blev 3214 kr. sat ind på en bankkonto med en årlig rente på 3,5 %.

a)   Hvad stod der på kontoen i januar 2012?

b)   I hvilket år vil der stå 5000 kr. på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af StoreNord

Hvert år, når der tilskrives rente, ganges det indestående med 1,035.

Første år altså 3214 gange 1,035

Det sker et antal gange:   n = 2012-2006 = 6 år

a) I januar 2016 vil der altså stå 3214 * 1,035n=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af StoreNord

B)

Når der så engang står  3214 * 1,035x som er lig med 5000,  hvor mange år er der så gået ialt?

3214 * 1,035x = 5000

Først skal du dividère på begge sider med 3214.

Derefter skal du tage ln(x) på begge sider.


Svar #3
16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet)

#1

Hvert år, når der tilskrives rente, ganges det indestående med 1,035.

Første år altså 3214 gange 1,035

Det sker et antal gange:   n = 2012-2006 = 6 år

a) I januar 2016 vil der altså stå 3214 * 1,035n=6

Så hvad mener du med n=6 ? Er det bare en note eller er udregningen bare "3214*1,035"?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af StoreNord

   3214 * 1,035n=6  betyder selfølgelig bare    3214 * 1,0356

n'et var der bare for at forklare hvor 6-tallet kom fra.      :)


Skriv et svar til: bankkonto - renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.