Matematik

Arealberegning af det grå område

17. januar 2016 af lhp17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er ved at lave denne opgave - se vehæft, men jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse den.

a) Jeg har ingen kendt forskrift. Skal jeg bestemme forskriften ved at man kan bestemme en andengradsligning ud fra tre punkter (som jeg kan aflæse ud fra figur 4)? Eller skal man løse det på en helt anden måde?

b) Her ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2016 af StoreNord

5a)

Hvis du kendte f(x) ville du beregne integralet ved at indsætte intervallets start og slutpunkt i et integraleudtryk. Hvis det var x2 der skulle integreres fra 0 til 5, ville du beregne 53 -0=125

I denne opgave er arbejdet gjort. Du skal bare beregne 4-(-2) = 6.

Dèt kan du næsten tælle dig frem til.  :)

5b)

Hvad er meget den røde grafs hældning i x=4?

Dèt er svært at vurdere visuelt -- men F'(x) êr jo netop f(x) og f(4) =1; dèt kan man jo aflæse på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Arealberegning af det grå område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.