Matematik

Bestem stamfunktioner

19. januar 2016 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave at skulle bestemme til hver af følgende funktioner den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet (2,0) 
Nogen der vil hjælpe? 

A) f(x)=2x+3
B) f(x)=4x^3+2x
C) f(x)^x^2^+^1^/^x^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af mathon

A)
          F(x)=x^2+3x+k

                  0=2^2+3\cdot 2+k

                  0=4+6+k

                  k=-10

          F(x)=x^2+3x-10


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af PeterValberg

Integrér i hvert tilfælde funktionerne og benyt oplysningen om punktet
til at bestemme værdien for integrationskonstanten.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.