Matematik

p'(0) for det generelle andengradspolynomium

20. januar 2016 af Valanthe13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der hedder - 

Bestem p'(0) for det generelle andengradspolynomium p(x)=ax^2+bx+c

Nogle der kan hjælpe mig med hvad jeg skal.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af peter lind

Find p'(x) og erstat derefter x med 0


Svar #2
20. januar 2016 af Valanthe13 (Slettet)

Hvordan skal jeg finde det når jeg ikke har nogen tal.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2016 af SådanDa

Den gennerelle formel for at aflede udtryk af denne type er:

\frac{\textup{d}}{dx}x^n=nx^{n-1}, brug dette på hvert led, så får du et udtryk for p'(x), så kan du indsætte x=0.


Svar #4
20. januar 2016 af Valanthe13 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal aflede noget, når jeg ikke har andet end en generel 2.gradsligning... Jeg har ingen tal, eller tegning og gå efter... 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2016 af SådanDa

p(x)=ax2+bx+c. Dette udtryk skal differentieres.

Så vi differentierer hvert led, (ax2)'=2ax2-1=2ax, (bx)'=1·bx1-1=b og (c)'=0.

ergo har du altså at p'(x)=2ax+b, så kan du blot sætte x=0 ind, hvad a og b er er ligegyldigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2016 af mathon

              p(x)=ax^2+bx+c

              p{\, }'(x)=2ax^2+b

              \mathbf{\color{Red} p{\, }'(0)}=2a\cdot 0^2+b=\mathbf{\color{Red} b}       uanset a og c. 


Svar #7
20. januar 2016 af Valanthe13 (Slettet)

Mange tak SådanDa og Mathon  :D ... Nu tror jeg den fes ind... 


Skriv et svar til: p'(0) for det generelle andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.