Matematik

Bestem f'(x) og lokale ekstrema for f.

20. januar 2016 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x) = 3x^4 - 8x^3 - 30x^2 + 72x + 27.

a) Bestem f'(x) og bestem de lokale ekstrema for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1. Løs derefter ligningen f'(x) = 0. Brug et CAS værktøj til det


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2016 af StoreNord

Du skulle sagtens selv kunne differentiere denne nemme funktion manuelt, som #1 beskriver.

Men løsning af en 3. gradsligning kan godt kræve yderligere hjælp.

Så er det godt at have en moderne lommeregner.

Men sådan een er jo dyr, og måske blir den væk :))

Så er dt godt, der er et godt og gratis computer-program som Geogebra.

Det er gratis og nemt at bruge, og det kan en masse ting.

Det er lige til at hente på http://www.geogebra.org/. Det fås både til Windows, Linux og Mac mm og er meget nemt at installere.

Se vedhæftede billede:     Bestem f'(x) og lokale ekstrema for f.png


Skriv et svar til: Bestem f'(x) og lokale ekstrema for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.