Matematik

Volumen

23. januar 2016 af plhp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lavet denne opgave – se vedhæft

Opg b.) Beregnede jeg volumenet således:

f(x):

2\pi \int_{0}^{0,4}(-f(x))x dx= 2\pi \int_{0}^{0,4}(8,75x^{2}-1,40)x dx= 0,35

g(x):

2\pi \int_{0}^{0,4}(g(x))x dx= 2\pi \int_{0}^{0,4}(-20x^{4}+0,512)x dx= 0,17

Det samlede volumen er 0,52.

Jeg ved ikke hvordan jeg beregne opgave d med metoden. Hvordan skal jeg skrive udtrykket op?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2016 af peter lind

Din formel for beregning af rumfanget er forkert. Det rigtige er π∫x2dy =  π∫x2*|f'(x)|dx


Svar #4
23. januar 2016 af plhp (Slettet)

Den formel har jeg brugt kender jeg fra min bog.

Hvorfor er den forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2016 af Soeffi

#0 Jeg får Simpson-formlen til at være:

\\2\pi\int_{0}^{0.4}f(x)\;dx\approx \\\;\\2\pi\frac{0,1}{3} \left [ f(0)\cdot 0 + 4\cdot f(0,1)\cdot 0,1+2\cdot f(0,2)\cdot 0,2+4\cdot f(0,3)\cdot 0,3+f(0,4)\cdot 0,4 \right ]


Skriv et svar til: Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.