Matematik

Vektor opgave

23. januar 2016 af HenrySidis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Ville hører om der var nogle der kunne hjælpe mig del opgave b og c (vedhæftet billede)
I delopgave a har jeg fået længdene til hhv. 17.72 cm, 14,32 cm og 23,60 cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af PeterValberg

Sjovt med en matematiklærer, der har humor, det ser man ægge hver dag :P
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. januar 2016 af HenrySidis (Slettet)

Kan det passe at man skal bestemme vektor G1G2, og derefter vektor EG1 eller EG2 og så smide dem ind i formlen som vist i linket http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-2d/vinkel-mellem-vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2016 af mathon

             \overrightarrow{G_1E}=\overrightarrow{OE}-\overrightarrow{OG_1}=\begin{pmatrix} 11\\-6 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 15\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -4\\ -13 \end{pmatrix}      \left | \overrightarrow{G_1E} \right |=\sqrt{185}

             \overrightarrow{G_1G_2}=\overrightarrow{OG_2}-\overrightarrow{OG_1}=\begin{pmatrix} -5\\-2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 15\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -20\\ -9 \end{pmatrix}    \left | \overrightarrow{G_1G_2} \right |=\sqrt{481}

             \cos\left (\angle EG_1G_2 \right )=\frac{\overrightarrow{G_1 E}\cdot\overrightarrow{G_1G_2}}{\left | \overrightarrow{G_1E} \right |\cdot \left | \overrightarrow{G_1G_2} \right |}


Svar #4
24. januar 2016 af HenrySidis (Slettet)

Mange tak. Kan du hjælpe med den sidste del opgave også? Sidder fast ved den endnu 


Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.