Matematik

matematik - monotoniforhold

23. januar 2016 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave (vedhæftet) og jeg har ingen anelse til hvordan og hvorledes jeg skal gøre. og har brugt virkelig lang tid på det, så håber nogle kunne hjælpe. Tak på forhånd

Vh Matt 

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Svar #1
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

Har også problemer med denne 

Vedhæftet fil:Ikke-navngivet.png 1 .png

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2016 af mathon

Ikke-navngivet.png


Svar #3
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

#2

Ikke-navngivet.png

Ja, forstår ikke hvordan jeg skal løse dette. Altså er svaret bare:     x = -3 V x = 8? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2016 af mathon

a)
         Løs ved hjælp af grafen

                f(x)=y=0

         Løs ved hjælp af grafen
             
                f{\, }'(x)=0  dvs for hvilken x-værdi har grafen vandret tangent?

               


Svar #5
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

jeg vil gerne komme med forklaringer og udregninger, men forstår det ikke og har knoklet virkelig meget 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2016 af mathon

Ikke-navngivet.png 1 .png


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2016 af mathon

a)
        Bestem f{\, }'(-2) dvs bestem hældningstallet for tangenten i (-2,3).

        Løs ligningen f{\, }'(x)=0  dvs for hvilke x-værdier har grafen vandret tangent?


Svar #8
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

#4

a)
         Løs ved hjælp af grafen

                f(x)=y=0

         Løs ved hjælp af grafen
             
                f{\, }'(x)=0  dvs for hvilken x-værdi har grafen vandret tangent?

               

Så f (x) = y = 0 er altså  i -3?

Og f'(x)= 0 er altså i 8? eller aflæser jeg begge helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2016 af mathon

Øverste opgave:
                               f(x)=y=0   for  x=\left\{\begin{matrix} -3\\8 \end{matrix}\right.

                               f{\, }'(x)=0           for   x=3


Svar #10
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

#9

Øverste opgave:
                               f(x)=y=0   for  x=\left\{\begin{matrix} -3\\8 \end{matrix}\right.

Tak, men hvorfor? :) 


Svar #11
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

#7

a)
        Bestem f{\, }'(-2) dvs bestem hældningstallet for tangenten i (-2,3).

        Løs ligningen f{\, }'(x)=0  dvs for hvilke x-værdier har grafen vandret tangent?

Er f' (-2) = 2.4?

og hvordan løser jeg den nedenstående ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2016 af mathon

Nederste opgave:
                                   f{\, }'(x)=0   for  x=\left\{\begin{matrix} -1\\3 \end{matrix}\right.


Svar #13
23. januar 2016 af matthjelp (Slettet)

#12

Nederste opgave:
                                   f{\, }'(x)=0   for  x=\left\{\begin{matrix} -1\\3 \end{matrix}\right.

Okay men hvorfor, hvordan kan jeg aflæse dette udenfor grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2016 af mathon

#13

…ikke udenfor grafen men ud fra grafen

Du ved vel, hvad en vandret tangent er og kan aflæse, hvor grafen har vandret tangent?


Skriv et svar til: matematik - monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.