Matematik

to ligninger med to ubekendte

24. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme skæringspunktet mellem c og l.

c: (x-4)^2 +(y-11)=45 og l: y=2x+3

jeg ved at jeg skal sætte y ind på y's plads i ligning c.

(x-4)^2 +(2x+3-11)^2=45

(x-4)^2 +(2x-8)^2=45

x^2+16-8x+4x^2+64-16x=45

kan det passe at det giver 5x^2+80-24=45

hvis det er rigtigt ved jeg ikke, hvad jeg så skal gøre.

håber nogen der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

Hvis det er en
cirkel
           c: (x-4)2 +(y-11)2 = 45 og l: y=2x+3


Svar #2
24. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

ja det er rigtig, jeg glemte at sætte den ene parentes i anden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2016 af mathon

    skæring:

                                   (x-4)^2+(2x+3-11)^2=45

                                   5(x-4)^2=45

                                   (x-4)^2=3^2              

                                    x-4=\pm 3

                                    x=\left\{\begin{matrix} 1\\7 \end{matrix}\right.

                                    y=\left\{\begin{matrix} 5\\17 \end{matrix}\right.
 


Svar #4
24. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

forstår ikke helt hvorfor du kun skriver (x-4)^2=3^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2016 af mathon

#4

                                   5(x-4)^2=45

                                   (x-4)^2=9

                                   (x-4)^2=3^2


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.