Matematik

nogen der kan hjælpe en på vej, meget kompliceret.

25. januar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

parabel y= x2 4x 7         ret linje  y= 4x 3

Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af PeterValberg

Sæt forskrifterne lig med hinanden og løs den fremkomne ligning.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af PeterValberg

Kunne du ikke lige skrive forskrifterne for parablen og den rette linje igen,
denne gang meget gerne med +/- mellem de enkelte led :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. januar 2016 af Triiina (Slettet)

Hej Peter

jeg har fået opgaven uden +/- mellem de enkelte led. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2016 af PeterValberg

Så giver opgaven ikke mening :-)
Det kan da ikke være meningen,
at du selv skal gætte dig til, hvilke tegn,
der skal stå mellem de enkelte led.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. januar 2016 af Triiina (Slettet)

Det må jeg lige forhører min lærer om : )


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2016 af PeterValberg

Hvis du selv skal gætte tegnene, så er der 4 forskellige muligheder
for parablen og 2 forskellige for den rette linje, det kan næppe være
meningen, at du skal undersøge alle disse tilfælde.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
25. januar 2016 af Triiina (Slettet)

Jeg forstår det heller ikke, har skrevet til min lærer i håb om et konkret svar.

Tak fordi du forsøger at give feedback : )

Vender tilbage til dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2016 af PeterValberg

Helt i orden :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2016 af Eksperimentalfysikeren

#6

Der er faktisk 8 mulige for parablen og 4 mulige for linien. Der kan stå et minus forest.


Svar #10
25. januar 2016 af Triiina (Slettet)

men vi behøver ikke stoppe her : )

jeg har en anden der skal løses

hvor det lyder;  Vis, at 2 er nulpunkt i polynomiet   f (x) x3  4x2   4x  16  


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2016 af PeterValberg

#10 Samme problemstilling, måske din lærer skulle checke
       opgaverne en ekstra gang, inden han deler dem ud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
25. januar 2016 af Triiina (Slettet)

det tænker jeg også, og et plus og til sidst et minus på parablen


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan faktisk finde kombinationer af + og -, der bevirker, at 2 er nulpunkt i polynomiet. Der er 4 løsninger.


Svar #14
26. januar 2016 af Triiina (Slettet)

Hej Peter

Nu er der tegn mellem ledene : )

parabel y= -x2 +4x -7         ret linje  y= -4x+ 3


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. januar 2016 af PeterValberg

Som jeg skrev i #1, så sætter du forskrifterne lig med hinanden og løser mht. x

-x2 + 4x - 7 = -4x + 3
-x2 + 8x - 10 = 0

Løs andengradsligningen, hvis den har to løsninger, så har du vist,
at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.
Bemærk, at du faktisk kan nøjes med at afgøre, om diskriminanten er positiv,
hvilket jo betyder, at der er to løsninger, - undersøg om:

82 - 4·(-1)·(-10) > 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #16
26. januar 2016 af Triiina (Slettet)

tak peter :)


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe en på vej, meget kompliceret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.