Fysik

Fysik

25. januar 2016 af blackstarkbh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der en, der kan hjælpe mig med denne opgave?

En mand trækker en slæde hen over en vandret isflade med en kraft på 80 N. Slæden med mandens lille søn vejer 40 kg. Snoren, der trækker slæden, danner en vinkel med vandret på 30 grader, og bevægelsen foregår med den konstante fart 2,2 m/s.
a) Hvor stor er kraftens vandrette komposant?

b) Hvor stor er gnidningskraften?

c) Hvor stor er gnidningskoefficienten?

d) Hvor stort et arbejde har manden udført ved at trække slæden 80 m?

e) Hvor stor er mandens effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

Tegn det
og indse
  
       a)
                  F_{vandret}=F\cdot \cos(30^{\circ})


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af mathon

b)
       \left |\overrightarrow{F}_{gnid} \right |=\mu \cdot \left | \overrightarrow{F}_{lodret} \right |=\left | F_{vandret} \right |        da bevægelsen er uaccelereret.


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.