Matematik

Hjælp til opstilling af ligning

27. januar 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg har følgende opgave:

Bestem ligninger for de tangenter til grafen f(x) = x^3 + 2, der er parallelle med linjen y = 12x + 6.

Hvordan løses denne type opgave?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

       Løs
                    f{\, }'(x)=12


Svar #2
27. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Det giver nul, hvilket ikke passer grafisk? 


Svar #3
27. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Jeg kan forstå, at tangenten på grafen vil være parallelle i punktet, hvor hældningen er ens med linjens (12x).

Med en lidt mere uddybende forklaring, hvordan finder jeg det punkt? (-:


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2016 af StoreNord

y = 12x + 6 har jo hældningen 12. Du skal finde nogle steder, hvor f(x) = x3 + 2  også har hældningen 12,

D.v.s hvor er           f{\, }'(x)=12       ?

Med en lidt mere uddybende forklaring, hvordan finder jeg det punkt? (-:

Punkterne finder du ved at indsætte de fundne x-værdier i       f(x) = x3 + 2

Til at finde udtrykkene for tangenternes ligninger skal du bruge:

                                           y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)


Svar #5
27. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Tak! 


Skriv et svar til: Hjælp til opstilling af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.