Kemi

rumlig formel

27. januar 2016 af nillewedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for hjælp er gået lidt i stå

hvad viser en rumligformel ?

2. er det rigtigt at CH3CH2CH2CH(CH2CH3)CH2CH3 = 4-ethylhexan og molekyleformel er ?

3. H3C - C = C - C - C - CH3 =  ? og molekyleformel ?

håber der er en som kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

 3-ethylhexan


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

3. H3C - C = C - C - C - CH3 =  hex-2-en = 2-hexen


Svar #3
27. januar 2016 af nillewedel (Slettet)

mange tak men for at jeg kan forstå det er det ikke det 4 ch den sidder på

og hvad er molekyleformelen for 3-ethylhexan ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2016 af mathon

Hvis du tæller fra den modsatte side, sidder -CH2CHved varbonatom nr 3.
Man angiver altid det laveste C-nummer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

molekylformel:
                            3. H3C - C = C - C - C - CH3 =  hex-2-en = 2-hexen = C_6H_{12}


Svar #6
27. januar 2016 af nillewedel (Slettet)

ok                                                                C

er det her så rigtigt at 2-methylpentan = C-C-C-C-C = CH3CH(CH3)CH2CH2CH3

lidt svært at skrive men at de skal sidde på anden c fra højre elle skal jeg starte fra venstre 


Skriv et svar til: rumlig formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.