Fysik

Beregn vejlængde

27. januar 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Håber der er nogle der kan hjælpe.

Jeg skal beregne:

En bilist kører med farten V1 og møder et vejskilt med maks fart V2.

Beregn den vejlængde der skal til for at respektere skiltet, når bilen bremser med acceleration a.

Data: V1 = 90 km/h ; V= 60 km/h ; |a| = 3,5 m/s2

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

            2\cdot a\cdot \Delta s={v_2}^2-{v_1}^2

            \Delta s=\frac{{v_2}^2-{v_1}^2}{2\cdot a}

            \Delta s=\frac{{v_2}^2-{v_1}^2}{2\cdot a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af peter lind

Find først den nødvendige tid af at V1-V2 = a*t

Derefter kan du finde vejlængden af  s = ½a*t2+V1*t


Svar #3
27. januar 2016 af VI1000 (Slettet)

Mathon: Er det: 60- 90/ 2 * 3.5?


Svar #4
27. januar 2016 af VI1000 (Slettet)

#2

Find først den nødvendige tid af at V1-V2 = a*t

Derefter kan du finde vejlængden af  s = ½a*t2+V1*t

Hej Peter

Tak for svar.

Jeg ved det skal give 50 m. men kan ikke få det til at passe med formlen. Kan du evt. hjælpe lidt mer.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

         \Delta s=\frac{{v_2}^2-{v_1}^2}{2\cdot a}

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta s=\frac{\left ({16\tfrac{2}{3}\; \frac{m}{s}} \right )^2-\left ({25\; \tfrac{m}{s}} \right )^2}{2\cdot (-3{,}5\; \tfrac{m}{s^2})}=\frac{\left (277\tfrac{7}{9}\; \tfrac{m^2}{s^2} \right )-\left (625\; \tfrac{m^2}{s^2} \right )}{-7\; \tfrac{m}{s^2}}=\frac{-347\tfrac{2}{9}\; \tfrac{m^2}{s^2}}{-7\; \tfrac{m}{s^2}}=49\tfrac{38}{63}\; m

                                                                                      


Svar #6
27. januar 2016 af VI1000 (Slettet)

Genialt, nu forstår jeg.

V2 = (60/3,6) og V1 = (90/3,6).

Perfekt og tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2016 af mathon

detaljer:
                       v_2=v_1+at\mathbf{}

                       \mathbf{\color{Red} at=v_2-v_1}

                       \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_1t
hvoraf:
                       2a\Delta s=\left (at \right )^2+2v_1at

                       2a\Delta s=at\cdot \left (at+2v_1 \right )

                       2a\Delta s=(\mathbf{\color{Red} v_2-v_1})\cdot \left ((\mathbf{\color{Red} v_2-v_1})+2v_1 \right )

                       2a\Delta s=( v_2-v_1)\cdot ( v_2+v_1)

                       2a\Delta s={v_2}^2-{v_1}^2


Skriv et svar til: Beregn vejlængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.