Kemi

kemi hjælp!

28. januar 2016 af Anne857 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med det vedhæftede? :) Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Smørsyre.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2016 af Annamisa (Slettet)

a) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af butansyre i opløsningen.

Du skal bruge formlen n/v = c, (stofmængde/volumen = koncentrationen) for at finde koncetrationen, men for at kunne gøre dette må du først kende stofmængden.

Den finder du ved formlen m/M = n (massen/molarmassen = stofmængden). Du kender allerede massen, og molarmassen kan du finde ved at se i dit periodiske system.

b) Beregn pH i den vandige opløsning af butansyre ved 25

Burde kunne lade sig gøre ved...

c(C4H8O2)= c(H30+)

pH = -log(c(H30+))


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2016 af mathon

e)


  


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2016 af mathon

b)

     talværdiligning:

                  \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-4{,}83}\; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s           pK_s=4{,}83

                  

                   pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2016 af mathon

c)
              titerligning:
                                     V_{KOH}\cdot ( 0{,}300\; M )=(0{,}025\; L)\cdot (0{,}227\; M)

                                     V_{KOH}=(0{,}025\; L)\cdot \frac{(0{,}227\; M)}{( 0{,}300\; M )}

       En indikator med omslagsområde     8<{pK_s}^{in}<10
                                                          

      


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2016 af mathon

d)
           \left [ C_3H_7COO^- \right ]=\left ( \frac{25}{43{,}92} \right )\cdot \left ( 0{,}227\; M \right )=0{,}129\; M

           pH=7+0{,}5\cdot \left ( pK_s+\log([B]) \right )

           pH=7+0{,}5\cdot \left ( 4{,}83+\log(0{,}129) \right )\approx 9


Svar #6
29. januar 2016 af Anne857 (Slettet)

Tusinde mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2017 af wergfdwergfdvergfv (Slettet)

mathon, jeg fatter intet om det der pH formlen. 

Kan du forklar hvad du gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

#4

c)
              titerligning:
                                     V_{KOH}\cdot ( 0{,}300\; M )=(0{,}025\; L)\cdot (0{,}227\; M)

                                     V_{KOH}=(0{,}025\; L)\cdot \frac{(0{,}227\; M)}{( 0{,}300\; M )}

       En indikator med omslagsområde     8<{pK_s}^{in}<10
                                                          

      

Hej Mathon

Jeg har et spørgsmål ang. svar 4, 5, 6. Har du nogle formler til dine beregninger (som du kan vise), dine resultater er self rigtige, men kan ikke rigtig forstå din fremgangsmåde


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

#5

d)
           \left [ C_3H_7COO^- \right ]=\left ( \frac{25}{43{,}92} \right )\cdot \left ( 0{,}227\; M \right )=0{,}129\; M

           pH=7+0{,}5\cdot \left ( pK_s+\log([B]) \right )

           pH=7+0{,}5\cdot \left ( 4{,}83+\log(0{,}129) \right )\approx 9

Hvor kommer de 43,92 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2022 af mathon

#9
            \begin{array}{llllll}\textbf{fra c)}\\&& V_{KOH}=\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{0.227\;\mathrm{M}}{0.300\;\mathrm{M}}=0.018917\;\mathrm{L}\\\\&\textup{blandingsvolumen}& \left (0.018917\;\mathrm{L} \right )+\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )=0.04392\;\mathrm{L}=43.92\;\mathrm{mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

#10

#9
            \begin{array}{llllll}\textbf{fra c)}\\&& V_{KOH}=\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{0.227\;\mathrm{M}}{0.300\;\mathrm{M}}=0.018917\;\mathrm{L}\\\\&\textup{blandingsvolumen}& \left (0.018917\;\mathrm{L} \right )+\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )=0.04392\;\mathrm{L}=43.92\;\mathrm{mL} \end{array}

Ah okay, kan se din pointe. Har du formler til spg c) og d)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2022 af mathon

Hvad forstår du ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

Hvilke formler det er, som du bruger i opgave c) og opgave d) som du derefter omskriver. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&\textup{reaktionsforhold:}&C_3H_7COOH:KOH=1:1\\\\& \textup{titerligning:}\\&&n_{C_3H_7COOH}=n_{OH^-}\\\\&& V_{C_3H_7COOH}\cdot c_{C_3H_7COOH}=V_{OH^-}\cdot c_{OH^-}\\\\&& \left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( \frac{10\;\mathrm{\frac{g}{0.5\;\mathrm{L}}}}{88.11\;\mathrm{\frac{g}{mol}}} \right )=V_{OH^-}\cdot \left ( 0.3\;\mathrm{M} \right )\\\\&& V_{OH^-}=\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{0.227\;\mathrm{M}}{0.3\;\mathrm{M}}=0.018917\;\mathrm{L}=18.92\;\mathrm{mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&\textup{Generelt:}\\&& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\&& 14-pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 14-pK_s-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\&& 14-pH=7-\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right )\\\\&& -pH=-7-\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right )\\\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

Mange tak for svar (gør det lidt nemmere at forstå, når man ikke kan huske alle formlerne og reglerne i kemi)


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

#14

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&\textup{reaktionsforhold:}&C_3H_7COOH:KOH=1:1\\\\& \textup{titerligning:}\\&&n_{C_3H_7COOH}=n_{OH^-}\\\\&& V_{C_3H_7COOH}\cdot c_{C_3H_7COOH}=V_{OH^-}\cdot c_{OH^-}\\\\&& \left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( \frac{10\;\mathrm{\frac{g}{0.5\;\mathrm{L}}}}{88.11\;\mathrm{\frac{g}{mol}}} \right )=V_{OH^-}\cdot \left ( 0.3\;\mathrm{M} \right )\\\\&& V_{OH^-}=\left ( 0.025\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{0.227\;\mathrm{M}}{0.3\;\mathrm{M}}=0.018917\;\mathrm{L}=18.92\;\mathrm{mL} \end{array}

#15

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&\textup{Generelt:}\\&& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\&& 14-pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 14-pK_s-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\&& 14-pH=7-\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right )\\\\&& -pH=-7-\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right )\\\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s +\log\left(c_b\right) \right ) \end{array}

Kan du igen vise hvilke formler det er, som du bruger i opgave c) og opgave d) som du omskriver? Kan nemlig ikke se dem (ved ikke lige hvorfor)


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

#13

Hvilke formler det er, som du bruger i opgave c) og opgave d) som du derefter omskriver. 

kan du hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. august 2022 af Aktiemester (Slettet)

Håber virkelig du kan hjælpe #Mathon, (skal afleveres i morgen)


Brugbart svar (1)

Svar #20
21. august 2022 af OliverHviid

Til c'eren bruges der n=cv og d'erens formel har mathon allerede skrevet op.

Den er: pOH=(1/2)*(pKb-log(cb))


Skriv et svar til: kemi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.