Matematik

Linær vækst

31. januar 2016 af jcolelove - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvad er formlen for udregningen af opgave b)?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2016 af peter lind

Løs ligningen f(t) = 275000 hvor f(t) er den funktion, du har fundet i spørgsmål a


Svar #3
31. januar 2016 af jcolelove

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af PeterValberg

a) Brug dit ynglings CAS-værktøj til at foretage en lineær regression
    over tabellens data (det hele).

b) Løs ligningen f(t) = 275000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
31. januar 2016 af jcolelove

Min funktion i opgave a bliver: y = 12503,5 * x + -2,48629

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg løser dette...


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2016 af peter lind

Sæt udtrykket = 275000

Træk de -2,48629 over på højre side

divider resultatet med 12503,5


Svar #7
31. januar 2016 af jcolelove

12503,5 * x + -2,4862 = 275000

12503,5 * x + -2,4862 = 275000 + 2,4862 

12503,5x = 275002,486

12503,5x / 12503,5

275002,486 / 12503,5 = 21,99404

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2016 af peter lind

Rent umiddelbart tror jeg det er din regressionsmodel, der er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2016 af JulieW99

Regressionen er ikke korrekt. I b) er svaret midten af 2010
- jeg har lavet præcis den opgave i en aflevering tilbage i november.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2016 af JulieW99

Og ja - regressionen er gal. År 2000 skal våre år 0(din første x-værdi) og 2005 skal være år 5(din sidste x-værdi).

Så skal den nede i b) gerne spytte 10,56 ud som resultat.

- - -

Vh Julie


Svar #11
31. januar 2016 af jcolelove

Dette er hvad jeg har gjort i TI-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2016 af peter lind

Det ser godt nok ud; men det stemmer bare ikke med din funktion i #5


Skriv et svar til: Linær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.