Matematik

Matematik - Trigonogemetri

01. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

I en opgave i matematik B, har jeg brug hjælp til følgende opgaver:

Trekant ABC er retvinklet med C=90 grader. Beregn de ukendte vinkler og sider og tegn trekanterne når:

1.) A= 43 grader og c = 34,9841

2.) a= 2,4 og b = 9,7

3.) A=43,2 grader og a =6,37


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Benyt at:

sin(A)=\frac{a}{c}

cos(A)=\frac{b}{c}

tan(A)=\frac{a}{b}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2016 af mathon

1.
         a=c\cdot \sin(A)

         b=c\cdot \cos(A)

         B=90^{\circ}-A


Svar #3
01. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Jeg er mere usikker på opgave 2.)

Vi skal finde den ukendte vinkel A, og B og siden c

jeg har godt forstået formlerne, men det hjælper ikke så meget!


Svar #4
01. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Hvis vi kun kender to sider i opgave 2 og skal finde to ukendte vinkler og sidelængden c

Hvordan skulle man ved hjælp af disse to længder kunne beregner de to ukendte vinkler og siden c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2016 af mathon

2.
          c=\sqrt{a^2+b^2}

          A=\tan^{-1}\left ( \frac{a}{b} \right )

          B=\tan^{-1}\left ( \frac{b}{a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Kender du to sider, kan du benytte Pythagoras læresætning:

\sqrt{a^2+b^2}=c


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2016 af mathon

3.)
              c=\frac{a}{\sin(A)}

              b=\frac{a}{\tan(A)}

              B=90^{\circ}-A


Svar #8
01. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Det betyder at "a" =

2,42 + 9,72

A = tan-1 (2,4/9,7)

B= tan-1 (9,7/2,4)


Skriv et svar til: Matematik - Trigonogemetri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.