Matematik

rigtigt isoleret?

06. februar 2016 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

R=R0*(1+a*t) t skal isoleres

t=R/R0*(1+a)

isolere g: T=2pi*kvadratL/g

g= kvadratT/2pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2016 af 123434 (Slettet)

R=R0*(1+a*t)

Du vil isolere t

Divider med R0 på begge sider, da R0 er ganget på

R/R0=R0*(1+a*t)/R0

R/R0=(1+a*t)

Træk 1 fra på begge sider

R/R0-1=(1+a*t)-1

R/R0-1=a*t

Isolerer t ved at dividere med a på begge sider

(R/R0-1)/a=(a*t)/a

t=(R/R0-1)/a

Sådan får jeg den til


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2016 af Stats

\\ R=R_0\cdot(1+a\cdot t)\\ \frac{R}{R_0}=1+a\cdot t\\ \frac{R}{R_0}-1=a\cdot t\\ t=\frac{R}{a\cdot R_0}-\frac{1}{a}=\frac{R-R_0}{a\cdot R_0}\\

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2016 af 123434 (Slettet)

T=2π*√L/G

Dividerer med 2π på begge sider. 2π er nemlig ganget på, og division er den modsatte regneart af multiplikation(gange)

T/2π=(2π*√L/G)/2π

T/2π=√L/G

For at komme af med kvadratroden opløftet vi i 2 anden på begge sider af lighedstegnet. Når vi opløfter i 2, ophæver vi kvadratroden

(T/2π)2=√(L/G)2

(T/2π)2=L/G

Ganger med G på begge sider for at isolere L

(T/2π)2*G=L/G*G

L=(T/2π)2*G


Skriv et svar til: rigtigt isoleret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.