Dansk

penge

08. februar 2016 af Teriperry - Niveau: 9. klasse

hvorfor deler vi ikke pengene op lige mellem rige og fattige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af Moderatoren

Hvem er vi?

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af mathon

Hvorfor deler I i klassen ikke alle elevers lommepenge med antal elever i klassen og ligeuddeler, så alle har nøjagtigt det samme lommepengebeløb at muntre sig for?

Hvis det ikke er sket, kan du så udtænke grunde til, at det ikke er sket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af mathon

Samfundsmæssigt:

Ønsket om en forøget pengeindtjening er en ansporende drivkraft i det enkelte menneske.
Uden den ingen foretagsomhed og vækst.
Væksten er grundlaget for velfærdssamfundet.
Total økonomisk lighed afstedkommer manglende foretagsomhed, da det ikke giver nogen fordele at bestille eller nytænke noget og dermed ingen synderlige skatteindtægter til betaling af velfærdsydelser, som ingen ej heller gider yde, da man jo i stedet kan nyde uden anstrengelser og alligevel have det samme ud af det økonomisk.

Den tilstand ønsker de færreste.
Ligedeling ønsker kun de, som ikke har meget at bidrage til den fælles pulje med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2016 af mathon

korrektion:
Ligedeling ønsker især de, som ikke har meget at bidrage til den fælles pulje med.

Et kommunistisk styre er aldrig lykkedes med at solidaritetsdele uden at udarte til en knægtelse af de fleste ønskværdige, demokratiske rettigheder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2016 af Stats

Maslows behovspyramide:

Selvrealisering
      ego
Sociale behov
Tryghedsbehov
Fysiske behov.

Når de fysiske behov (spise, drikke, sove, varme osv.) er opfyldt søger mennesket mod at få tryghed. Man vil nu beskytte det man ejer og sig selv fra onde mennesker/dyr. Når vores tryghedsbehov er opfyldt, søger mennesket over mod at socialisere sig og måske evt. få en kone og børn, få venner, bekendt, osv. Når dette er opfyldt, så kommer ego behovet. Man skal have en større bil end naboen. Større hus end naboen. Et dyre ur end arbejdskollegaerne. Fine kommentare fra chefen og måske en forfremmelse osv. Dette er drivkraften hos dem, som allerede har opfyldt de øvrige behov.

Hvis alle fik det samme, så vil direktøren fra Danske bank ikke kunne få sin store fede Princess i vandet på strandvejen, ude foran hans luksusparlæ. Direktøren ved, at lige meget hvor meget han knokler, så vil han ikke kunne få mere end sine kollegaer.

Omvendt, så ville den lille kollega som ikke tjener så meget, han vil ikke gøre en ekstra indsats for at få forfremmelse og dermed større løn. Det er derfor en motivationsfaktor som er med til at hæve konkurrencen blandt konkurrenter på hjemmemarkedet og udlandet.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: penge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.