Matematik

Lidt træning af matematik

09. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://people.math.aau.dk/~robert/teaching/2012/brush-up/opgaver/2009B.pdf

Opgave 3

En funktion f er givet ved f(x)=6x2. Bestem forskriften for den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet (1,10) 

F(x)=6*1/3*x2+1+k

F(x)=2x3+k

Går gennem (1,10). F(x)=10 og x=1

10=2*13+k

10=2+k

k=8

F(x)=2x3+8

F(x)=2x3+8 er stamfunktionen til f(x)=6x2 og går gennem punktet (1,10)

Opgave 5

Parablen P

d<0 da parablen ikke skærer x-aksen

a>0 da parablen vender grenene opad

c>0. C er positiv, da den ligger over x-aksen

Parablen Q

d>0 da parablen skærer x-aksen i punkter

a<0 da parablen vender grenene nedad

c<0. C er negativ, da den ligger under x-aksen

Opgave 14 a

En funktion f er bestemt ved f(x)=x*(k-x)

hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal. a) Skitsér for k = 10 området M, og bestem arealet af M. 

Vi ved, at k=10. Dog skal vi beregne skærringen ved x-aksen som gøres ved f(x)=0

f(x)=x*(10-x)=0

f(x)=10x-x2=0

Løses til x=10 og x=0 vha. cash

Skærringen med koordinatsystemets førsteakse med x=10 og x=0. Grænserne for arealet er derfor 10 og 0

Arealet for stamfunktionen kan beregnes ved F(x)=F(a)-F(b)

F(x)=10*1/2*x1+1-1/3x3

F(x)=5x2-1/3x3

F(10)=500/3

F(0)=0

A=F(10)-F(0)=500/3-0=500/3=166,67

Arealet af M er 166,67

Det ville være en stor hjælp, hvis der lige var en der kunne kigge det igennem

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af StoreNord

Opgave 3) er OK

Opgave 5) kan jeg ikke kontrollere

Opgave 14a) Arealet er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2016 af StoreNord

Opgave 5) Q's c-værdi kan faktisk være positiv eler negativ. Prøv med  a=-0,65  b=1  c=-0,2

Hvis c er -0,4 ligger toppunkterne i samme højde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2016 af PeterValberg

#0
Du har besvaret opg. 5 korrekt i forhold til de viste grafer.
Vedr. parabel Q, så ville jeg nok i stedet skrive:

d > 0 da parablen har to skæringspunkter med x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lidt træning af matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.