Matematik

skæringspunkt mellem 2 funktioner

14. februar 2016 af patrick1560 - Niveau: B-niveau

Hej

jeg er lidt usikker med en udregning. Jeg vil gerne finde skæringspunkterne mellem en parabel og en ret linje
F1(x)=x^2+x-3

F2(x)=4

F1(x)=F2(x)
 x^2+x-3=4

x^2+x-7=0 <- er det rigtig nok indtil videre?

som jeg forstår det skal finde diskriminanten af x^2+x-7, og find nulpunkterne hvad skal man ellers for at finde skæringspunkterne?

(Jeg ved at skæringspunkterne (-1,4) og (4,4))


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2016 af mathon

skæringen kræver:

                                    x^2+x-3=4

                                    x^2+x-7=0       som aldrig kan give de førstekoordinater, du går efter.

i øvrigt er
                    f_1(-1)=-3

                    f_1(4)=17


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Der er noget galt. (-1,4) er ikke løsning til y=x2+x-3


Svar #3
14. februar 2016 af patrick1560

sender lige et billede af grafen

Vedhæftet fil:skæringspunkt.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2016 af mathon

skæringen kræver:

                                    x^2-3x=4

                                    x^2-3x-4=0  

                                        x=\left\{\begin{matrix} -1\\4 \end{matrix}\right.

skæringspunkter:         
                                        (-1\, ;4)  og  (4\, ;4)
 


Svar #5
14. februar 2016 af patrick1560

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Det er meget nemmere at hjælpe, når man får de rigtige oplysninger.


Svar #7
14. februar 2016 af patrick1560

okay Jeg har gjort alt det der og rettet om på forskriften, men jeg ved stadig ikke hvordan jeg finder y-koordinaterne?

Forskriften:
F1(x)=x^2-3x
F2(x)=4 

og har fundet nulpunkterne -1 og 4


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2016 af mathon

Alle punkter på den rette
linje:
              y=0x+4    har koordinatformen (x\, ;\mathbf{\color{Red} 4})

Skæringspunkterne blev derfor beregnet
underforudsætningen:
                                        y=4


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. februar 2016 af mathon

eller på den sendrægtige måde:

                f_1(x)=x^2-3x

                     f_1(-1)=(-1)^2-3\cdot (-1)=1+3=4

                     f_1(4)=4^2-3\cdot 4=16-12=4


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. februar 2016 af StoreNord

F1(x)=x^2-3x
F2(x)=4

Man finder skæringspunkternes y-værdier ved at indsætte de fundne x-værdier i F1(x)=x^2-3x.

Og så parrer man hver x-værdi med den tilhørende y-værdi.


Svar #11
14. februar 2016 af patrick1560

Jeg takker igen


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.