Matematik

Løs ligninger

17. februar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med med disse 3 ligninger. (Gerne med fremgangsmåde)

4x-3 (x+2) = 3x

(2x+4) (x-3) = 8

(3x+2)^2 = 24


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2016 af PeterValberg

Der er masser af hjælp at hente på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2016 af 123434 (Slettet)

4x-3(x+2)=3x

4x-3*x-3*2=3x   Ganger ind i parentesen

4x-3x-6=3x

x-6=3x   reducerer

x-6-x=3x-x trækker x fra på begge sider af lighedstegnet. Man samler x'erne på den ene side og tallene på den anden

-6=2x

-6/2=2x/2       Man dividerer med det tal som står foran x'et på begge sider af lighedstegnet

x=-3   


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2016 af Soeffi

#0 a) 4x-3 (x+2) = 3x

a) 4x-3 (x+2) = 3x. Man starter med at gange ind i parentesen og ophæve den:

4x - (3x + 6) = 3x <=> 4x - 3x - 6 = 3x 

Dernæst trækker man led sammen (led med et tal gange x for sig og led kun med tal for sig):

4x - 3x - 6 = 3x <=> 4x - 3x - 3x - 6 = 0 <=> -2·x - 6 = 0

Der divideres igennem med det, som x er ganget med (-2):

-2·x - 6 = 0 <=> x + 3 = 0

x isoleres på venstre side ved at flytte 3 over på højre side :

x + 3 = 0 <=> x = -3


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.