Matematik

hjæælp til matematik opgaver reduktion haster!!!

19. februar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp til følgende opgaver. jeg har brug for hjælp til at løse dem og evt forklaring for trinvis hvordan man gør.

på forhånd tak

c) Løs uligheden ????

ax2? + ???? + ?? < 2 .

3.  Jakob bygger hønsegård igen! Han har stadig 43 m
hønsenet, som han vil bruge til at indhegne en rektangulær
hønsegård. Men nu bestemmer hans kone, at det gælder om
at vælge målene, så hønsegården får størst muligt areal!

a) Hvis hønsegården er x meter på den ene led, hvad må den så være på den anden led for at
omkredsen bliver 43 m?
 

b) Arealet A bliver en funktion af sidelængden x. Find regneforskrift og definitionsmængde
for denne funktion!

c) Funktionen er et andengradspolynomium. Brug toppunktsformlen til at finde maximum
og maximumssted for denne funktion.

d) Hvilke mål skal den rektangulære hønsegård have for at få størst muligt areal? Hvad er
arealet af denne hønsegård?

5.  Beregn ??(1/2), når ??(??) = −3??3 ?+ 5x2? -3x+1

6.  Isolér x i formlen ?? = ?? · (1 + ??)n

7.   Reducer:  a5(a3)4? / (a-1)2?

8. x-1/x/x*(x+1)

9. forkort brøken 2x2-8x+6/ x2-9


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Det er svært at hjælpe dig, når man ikke har hele opgaveteksten.

Hvilken form har hønsegården og hvad repressentere x?

x er breden på rektanglet, længden bliver så (43-2x)/2

areal længde * brede x*(43-2x)/2


Svar #2
19. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Så det er opgaver a) løsning ?

Svar #3
19. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Jeg har hele opgave teksten. Det er kun de oplysninger vi får at vide

Svar #4
19. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Opg c) løs uligheden

ax^2+bx+c<2


Opg 5
Beregn f(1/2) når, f(x)=-3x^3+5x^2-3x+1

Opg 6
Isolere x i formlen A=B*(1+x)^n

Skriv et svar til: hjæælp til matematik opgaver reduktion haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.