Matematik

Hvordan findes ligningen for f(x), kan ikke gennemskue dette.

19. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er med på, at jeg er i a) skal finde f(x) for at integrere denne og finde F(x), differentiere F(x) og sætte -1 ind som x.

Men jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg finder f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. februar 2016 af mathon

a)
         F{\, }'(-1)=f(-1)=1


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2016 af mathon

b)
       A=\int_{-2}^{4}f(x)\textup{d}x=\left [ F(x) \right ]_{-2}^{\, \, \, \, \, 4}=F(4)-F(-2)


Svar #4
19. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke din måde at udregne a) på..

Er det ikke meningen jeg skal bestemme en ligning for f først?


Svar #5
19. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

Mht. b)

F(4)-F(-2)=6?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. februar 2016 af SådanDa

Du behøver ikke at bestemme f, da F er en stamfunktion til f, er F'(x)=f(x), og altså specielt må F'(-1)=f(-1). f(-1)-værdien kan aflæses på billedet :)


Svar #7
19. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

Ah, okay på den måde! :) - Tusind tak. 

Vil det sige, at F(4)-F(-2)=F(6)?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. februar 2016 af SådanDa

b) F kan aflæses til F(4)=7 og F(-2)=-2, så F(4)-F(-2)=7-(-2)=9


Svar #9
19. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

Det hele er aflæsning haha..

Tak skal I have :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. februar 2016 af SådanDa

Ja, du har jo ikke andre oplysninger end en tagning af graferne, så man bliver nød til at aflæse :)


Skriv et svar til: Hvordan findes ligningen for f(x), kan ikke gennemskue dette.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.