Matematik

5 Babyloniernes formel for arealet af en firkant

19. februar 2016 af Åstemanden (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa, jeg har virkelig brug for hjælp til noget af mit matematik.

Du kan bruge babyloniernes formel til at beregne det korrekte areal af nogle firkanter, men ikke af alle firkanter. 

Spørgsmål: Hvor meget bliver resultatet for stort, hvis du bruger babyloniernes formel til at beregne arealet af trapezen på skitsen til højre?

Skitse: https://gyazo.com/26861e0a9e5c0651690ff25dcfa9c412

Babyloniernes formel for arealet af en firkant A = (a + c)⋅(b + d) 4 A er arealet af firkanten. a og c er længder af to modstående sider i firkanten. b og d er længder af de to øvrige sider i firkanten.

Vedhæftet fil: FSA dec 2014.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2016 af SådanDa

Regn først arealet ved hjælp af babyloniernes formel. Regn dernæst arealet ved hjælp af formlen for beregning af arealet af en trapez:

 A=\frac{1}{2}\cdot (a+c)\cdot h, hvor h er højden.

Til beregning ved babyloniernes formel kan du finde længden af den sidste side ved pythagoras.


Skriv et svar til: 5 Babyloniernes formel for arealet af en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.