Matematik

Mikro økonomi - undervisning

22. februar 2016 af HjælpStudent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har følgende oplysninger:

QD = 200 – 2·P

Q viser antal timer i tusinder, og P er timeprisen i Euro.

For monopolet er de samlede omkostninger ved produktionen (Q) givet ved følgende funktion:

TC = 25·Q + 0,125·Q2

Har brug for hjælp til følgende:

- Beregn og illustrér grafisk antallet af timer og den tilhørende timepris, som giver monopolet for undervisning størst mulig profit

- Beregn og angiv grafisk consumer-surplus (CS), producer-surplus (PS) og det samfundsmæssige overskud (SS) ved den fundne monopolpris.

- Beregn og illustrer grafisk det samfundsmæssigt optimale udbud af ski-instruktionstimer og den tilhørende timepris for skiundervisning i de franske alper.

- Beregn og angiv grafisk det samfundsmæssige dødvægtstab (DWL) som er en følge af monopolet for skiundervisning i de franske alper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er en del oplysninger, der mangler. Det er muligt, at man blandt økonomer ved, hvad "D" er, men du har lagt spørgsmålet ind under matematik, så du må gøre rede for, hvad sammenhængen er mellem størrelserne, og hvilke størrelser, der er variable.


Svar #2
22. februar 2016 af HjælpStudent (Slettet)

Min fejl.

D = demand (efterspørgsel)

TC = Total cost


Skriv et svar til: Mikro økonomi - undervisning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.