Matematik

Medianes længder

23. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne medianens længder, når jeg kender:

C=36.94, a=6.923, b=4.142

Hvordan skal dette gøres?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af SuneChr

Man benytter medianformlen

m_{c}=\sqrt{\frac{a^{2}+b^{2}}{4}+\frac{ab\cos C}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af PeterValberg

Du skal have beregnet den sidste sidelængde og de manglende vinkler.
Derefter kan du benytte cosinusrelationerne til at bestemme længderne
af medianerne, idet du ved, at medianen fra en vinkel "rammer" ned på
den modstående sides midtpunkt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af mathon

Tredje side:

                                     c=\sqrt{a^2+b^2-2ab\cdot \cos(C)}
 medianlængder:
                                     m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2(b^2+c^2)-a^2}

                                     m_b=\frac{1}{2}\sqrt{2(a^2+c^2)-b^2}

                                     m_c=\frac{1}{2}\sqrt{2(a^2+b^2)-c^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Medianes længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.