Matematik

Løs ligninger

23. februar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan jeg få lidt hjælp til hvordan jeg løser disse to forskellige ligninger.

1) (2x+4)(x-3) = 8

2) (3x+2)^2 = 24 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af ColaAnja (Slettet)

Hvis du har svært ved ligninger og ikke behøver at udregne dem i hånden, bør du downloade wordmat, som er en del af det almindelige word.

Den kan udregne ligninger og meget meget mere for dig.

Vedhæftet fil:Mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af StoreNord

1) (2x+4)(x-3) = 8                     

Man ganger to toledede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden størrelse.

(2x+4)(x-3) = 2x*x + 2x*(-3) + 4*x + 4*(-3)

                    = 2x2 - 6x + 4x -12

                    = 2x2 - 2x - 12


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af PeterValberg

#0 Det er nu ingen skade til at kunne løse ligninger "i hånden",
     man kan (og bør) ikke blindt overlade alt til "plastikhjernen".

Se denne videoliste [ LINK ] gerne flere gange og løs masser af ligninger

PS.: der er ikke noget galt med WordMat og lignende CAS-systemer,
        de kan da sagtens bruge til kontrol af dit resultat :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2016 af mathon

2) (3x+2)^2 = 24 

             3x+2=\mp \sqrt{24}=\mp 2\sqrt{6}

             x=\frac{-2\mp 2\sqrt{6}}{3}


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.