Matematik

Hvordan kan jeg finde radius og centrum af en cirkel?

24. februar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg radius og cirklens koordinater for centrum, når jeg kun har har ligningen af cirklen??

x^2 - 9 + y^2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af SådanDa

Cirklens ligning:

(x-a)2+(y-b)2=r2, hvor punktet (a,b) er cirklens centrum og r er radius.

Se om du kan omskrive din ligning til den form, så kan du blot aflæse værdierne :)


Svar #2
24. februar 2016 af vejvad14 (Slettet)

Er lidt lost, så hvordan vil ligningen så komme til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af SådanDa

Hvis vi skriver om: x2-9+y2=0 <=> x2+y2=9 <=> x2+y2=32.

Bemærk da at x2=(x-0)2, så vi kan skrive ligningen om til:

(x-0)2+(y-0)2=32.

Hefra kan man blot aflæse :)


Svar #4
24. februar 2016 af vejvad14 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Hvordan kan jeg finde radius og centrum af en cirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.