Matematik

bestem en ligning for tangent

25. februar 2016 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

g(x)1/3x^3-3x+1 har en tangent på punktet -3,1

bestem en ligning for det.

jeg får det til -9x-28 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af SuneChr

Nej.
y - 1 = 6·(x + 3)


Svar #2
25. februar 2016 af zartorium (Slettet)

hvordan kan -3x^2-3 give 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2016 af Therk

Hvorfor har du et negativt fortegn foran 3 i #2?

3(-3)^2 - 3 = 6


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2016 af SuneChr

Funktionen hedder
g (x) = 1/3x3 - 3x + 1
og
g '(x) = x2 - 3


Svar #5
25. februar 2016 af zartorium (Slettet)

min fejl, jeg snorker


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.